x

Veszprémi históriák- avagy wellness a királynék városában

Dombóvári István szállodacápa

Veszprémi históriák- avagy wellness a királynék városában

A magyar tenger habjain hánykolódva árgus szemekkel vizslattam a horizontot, újabb prédára lesve. A Balaton északi partjától nem messze kötöttem ki, egészen pontosan a Veszprém gyönyörű belvárosában található négycsillagos Hotel Historia & Historante szállodában.

Csakúgyáltalában

Alföldhöz szokott szememnek még mindig nagyon izgalmas a hegyes-dombos vidék. Lejtőkből és emelkedőkből Veszprémben sincs hiány. Az egyik ilyen lankás belvárosi utcában található a célpontunk. Szolid, sallangoktól mentes cégér-tábla jelzi: megérkeztünk. A kamerával őrzött parkolóból egyenesen az apró recepcióba jutunk, ahol készségesen válaszolnak minden kérdésünkre.
A szoba tágas, van plusz helyiség és nagy szekrények, ahová pakolhatunk. Az ágy kényelmesen süppedős. Jól megpakolt minibár és lapostévé segíti a felhőtlen pihenést. Előre elkészítve várnak minket fürdőköpenyeink, így irány máris a wellness.
Egy medencét, egy gőzkabint és egy finn szaunát találunk ott, amely elsőre nem tűnik soknak, de a célnak tökéletesen megfelel. A medencében nem kell hosszú perceket várni a „bugyogásig” hiszen magunk szabályozhatjuk a medence oldalán elérhető kapcsolóval. Külön öröm a szauna mellett a jégkocka-adagoló, amely még mindig nincs mindenhol.
A szállodához tartozik egy á la carte étterem is, a Historante. Itt még félpanzió esetén is több menü közül választhatunk. A büféreggeli bőséges, az asztalok családiasak és a szériareggeli állandó tételei mellett, kérésre, szívesen elkészítenek bármit.
A környezet belvárosi mivolta ellenére rendkívül csendes. Néhány tízperces perces sétával elérhetők a történelmi belváros legtávolabbi pontjai is. Aki szolidan, csendesen szeretne pihenni, és a wellness örömeiről sem szeretne lemondani, annak a veszprémi Hotel Historia&Historante kitűnő választás lehet.

Tuti-súgó

Az egész épületre jellemző építészeti érdekesség, hogy a tetőgerendákat szabadon hagyták és lefestették. Rendkívül impozáns, ahogy ezeken a gerendákon keresztül a teljes komplexumban nyomon követhetjük az architektúrát. Ez a szálloda nem tömegek befogadására készült. A wellness részleg ennek megfelelően nem túl nagy, de minden megtalálható benne, ami az alap igényekhez szükséges. Sőt! Mivel elég könnyű kifogni olyan pillanatokat, amikor egyedül mi vagyunk ott, ezért az ember néhány óráig abba a boldog tudatállapotba kerülhet, hogy van egy saját wellness-birodalma!

Kapcsolódó Tartalom
    • Bemutatkozás


      Falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet pontosan tudni hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani.

      Alacsony. Sokáig azt hitte, hogy ez az állapot változhat. Még egy OKJ-s „Legyünk magasabbak” tanfolyamot is elvégzett, de olyan magasan volt a tábla, hogy nem látta, így megbukott a vizsgán.

      Amorf. Hét évente testsúlyának felét leadja, majd újra felszedi. Ezzel mintegy híven demonstrálja a hét bő és a hét szűk esztendőt, amely már-már biblikus metafora.

      A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a „ne már” és az „inkább hagyd abba” irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta.

      Valóra szeretné váltani az álmát. A forintját pedig euróra.