x

Van bennük SPIRITusz avagy az öt sárvári állócsillag!

Dombóvári István szállodacápa

Van bennük SPIRITusz avagy az öt sárvári állócsillag!

Még egy cápának is lehet néhanapján akkora szerencséje, hogy egy igazi nagyhal akad a horgára. Olyan, de olyan sok mindent hallottam már a sárvári Spiritről… Mindenki arról beszél, hogy mennyire átkozottul menő, meg hogy a sztárok is kizárólag oda járnak az ország minden tájáról. Nagyon sok információ volt már a birtokomban, de mind csak sokad kézből. Éppen itt volt az ideje, hogy szigorúan szállodacápai minőségemben, utánajárjak a mendemondáknak.

Csakúgyáltalában

Már az állandó rovatom címét is csak halványan merem leírni. Most itt rögtön az elején le kell szögeznünk: ez a Spirit Hotel Thermal Spa szálló minden, csak nem átlagos! Ahogy belépünk a lobbyba, a látvány azonnal lesokkol. Egy békésen kitörő ősforrás tör fel a középen, körülötte ülőhelyek. A legszebb benne, hogy egyáltalán nem tűnik giccsesnek, az első ámulat után mi is lehuppanunk mellé, a víz meg csak ömlik belőle. A kör alakú előcsarnok közepén helyezkednek el az üvegfalú liftek, melyekből egészen az ötödikig gyönyörködhetünk a nem kis műgonddal kialakított kertben és a hatalmas kültéri medencékben.

A szobakínálat minden eddigi tapasztalatot felülmúl. Az alapnak számító egy- és kétágyas szobák mellett, kör alakú nászutas-ágyas, plusz nappalis szobák és lakosztályok is választhatók. Bár, el kell, hogy mondjam, itt az alap sem alap, hiszen még a legegyszerűbb szoba is extra felszereltségű, és valahogy még a szőnyeg is máshogy süpped. Jó hír azoknak, akik nem szeretnek óriási poggyásszal közlekedni, hogy az obligát törölköző és fürdőköntös mellett papucsot is kapunk.

Következő lépésként megcsodálhatjuk a wellnesst. A számos medence és kezelés hihetetlen kínálata egy pillanatra leejti az állunkat, de ez itt kérem egy olyan hely, ahol a bőség zavara nagyon is jól tud esni. A szálloda külön büszkesége lehet a szauna-birodalom, ahol több, különböző hőmérsékletű finn szauna mellett, számos gőz és aromakabin vár bennünket. De ez még csak a kezdet!

Lehetetlen, hogy ne említsem meg a szaunaváros egyik legfontosabb fogaskerekét, aki nem más, mint Pista bácsi, a szaunamester, aki egészen megváltoztatta bennünk a szaunázásról alkotott, és manapság már meglehetősen lesarkított képet, miszerint beülünk, izzadunk, merülünk, pihenünk és finito! Ez itt nem működik. A főnök azonnal kiszúrja, ha valaki tanácstalanul közelíti meg finnugor gyökereink eme örökségét, máris mellénk perdül, addig meg sem áll, amíg mindenkit ki nem képez profi szaunázóvá. Tőle mindent megtudtunk, amit még a könyvekben sem olvastunk az izzadás művészetéről. Saját receptjei alapján készült krémeket is kapunk tőle, amelyekkel tényleg teljessé vált az amúgy is tökéletes élmény. El kell, hogy mondjam, a szakértelem, az aprólékos gondosság és a teljesség igényével összehozott részleg a szaunázás egy új dimenzióját tárta elénk.

Az étterem messze felülmúlta még azt is, amit egyébként is elvártunk volna egy ötcsillagos szállodától. Azon már meg sem lepődtünk, hogy egész egyszerűen nem tudtunk kitalálni olyan ételféleséget, ami ne lett volna a bőségesen megrakott svédasztalokon. Ha mégis találtunk – volna - akkor azt a helyi szakácsok azonnal el is készítették. Fő helyet foglalt el az édességparadicsom kellős közepén az én örök gyermeki kedvencem, a fagylaltos pult fagyis kanállal. Az étterem munkatársai pedig olyan profi módon teremtik meg a baráti atmoszférát, hogy az ember az 5 csillag kellős közepén sem feszeng, sokkal inkább érzi magát otthon. Ugyanez mondható el a szálloda bárjairól is. Finom koktélok, profi mixerek, jó társaság! Határozottan first class!

Tuti Súgó

Még soha nem voltam ennyire nehéz helyzetben, hogy milyen dolgot kellene, hogy kiemeljek ebből a szállodából, hiszen itt valóban minden prémium. Talán mégis a wellness részleget említeném meg, melynek domború üvegkupoláit úgy alakították ki, és úgy helyezték el, hogy szinte az egész nap folyamán beragyog valahonnan a napkorong. Ha pedig leszáll az este, akkor jön az igazi meglepetés. Másokkal ellentétben itt nem kapcsolják az arcunkba a több ezer wattos lámpafényt, hanem egészen a wellness késői zárásáig hangulatos, lilás félhomályban lazulhatunk és élvezhetjük a vizet, valamint egymás társaságát. Remek ötlet a szokásos napozóágyak mellett elhelyezett, lefüggönyözött baldachinos, páros heverők, amelyben életünk párja valódi királynőnek érezheti magát. Mi pedig királynak!

A szálloda minden egyes részére egy-egy napot rá kell áldoznunk, különben nem láttunk semmit.
Kapcsolódó Tartalom
    • Bemutatkozás


      Falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet pontosan tudni hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani.

      Alacsony. Sokáig azt hitte, hogy ez az állapot változhat. Még egy OKJ-s „Legyünk magasabbak” tanfolyamot is elvégzett, de olyan magasan volt a tábla, hogy nem látta, így megbukott a vizsgán.

      Amorf. Hét évente testsúlyának felét leadja, majd újra felszedi. Ezzel mintegy híven demonstrálja a hét bő és a hét szűk esztendőt, amely már-már biblikus metafora.

      A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a „ne már” és az „inkább hagyd abba” irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta.

      Valóra szeretné váltani az álmát. A forintját pedig euróra.