x

Pörgős program a Felvonulási téren

Pörgős program a Felvonulási téren

Bár szép az idő, közelít a tél. Legalábbis a Felvonulási téren, ahol gőzerővel építik a Monster Energy Budapest Fridge Fesztivál helyszínét. Hatalmas freestyle sí- és snowboard rámpa elkészítésén dolgoznak, amelyen november 11-14 között világsztár sportolók mutatják be tudományukat a nagyérdeműnek.

Több száz ember sürög-forog, dolgozik annak a különleges építménynek az elkészítésén, ami majd felhőtlen szórakozást nyújt az aktív életmód, a pörgés és a buli szerelmeseinek.
A rámpát 34 méter magasra építik, több, mint tíz emelet magas lesz. Mindössze nyolc nap alatt készítik el a monstrumot, nem csoda, hogy ennyi szorgos kéz összehangolt munkájára van szükség.

200 tonna hó
Egy holland cég biztosítja a versenyzéshez szükséges havat. Különleges technológiával mintegy 200 tonnát állítanak elő. A rendezők és a szponzorok nem kevés pénzt dobtak fel - 20ezer euró összdíjazású a verseny, ennyiért már tényleg a legjobbakat lehetett elhozni.
Hasonló próbálkozások voltak már Budapesten, de ilyen nagyszabású megmozdulás, ahol a város forgataga, a dübörgő zene, és a téli sportok semmihez sem hasonlítható hangulata találkozik, még nem volt.

Világsztárok és hazai előadók
Két színpadon váltják majd egymást a zenekarok és DJ-k, hogy szórakoztassák azokat, akik éppen nem a versenyzőknek szurkolnak. Sőt, érdemes elhozni olyan hozzátartozókat is, akik egyáltalán nem érdeklődnek a téli sportok iránt.
James Zabiela
James Zabiela, Chriss & Dandy, HOT X, Sikztah & Palotai, Tankcsapda, Kowalsky meg a Vega... csak néhány név a népes fellépőgárdából, akik garantáltan jó hangulatot varázsolnak. Ha estére hidegebbre fordul az idő, pompás melegítő italokat, forralt bort, pálinkát kóstolhatunk, az illatozó kürtőskalács pedig biztosan hosszú sorokat generál majd az árusoknál.

Színes versenyprogram, kiállítás
A négy nap alatt délelőttönként az edzéseké a terep. Mindenkinek két ugrás áll a rendelkezésére tudása bizonyítására, míg a végső döntőkben már háromszor lendülhetnek neki a rámpa tetejéről.
Esténként zajlanak a versenyek, melyek természetesen napról-napra izgalmasabbak lesznek. A képet azok a sí- és snowboard eszközöket gyártó cégek kiállításai teszik teljessé, akik nélkül nem lehetne e kitűnő téli sportokat ilyen látványosan űzni. Az igazi hangulatot pedig természetesen a kilátogató nézők adják majd, akik várhatóan nagy számban fogják elözönleni a sokat látott Felvonulási teret.
  • 
  • Malomkert Panzió és Étterem

    Malomkert Panzió és Étterem

    Étterem és hotelegyüttesünk a világ zajától távol, csendes, festői szépségű környezetben fekszik Nagybörzsönyben. Az épület uniós pályázat keretein belül épült a 2010 és 2012. év között. Épületkomplexumunk a falu főterén helyezkedik el, mégis csendes, nyugodt helyen.
    Nagybörzsöny